Президент Європейської Ради поїде із Зеленським на Донбас

Президент Європейської Ради поїде із Зеленським на Донбас

Шарль Мішель відвідає Молдову, Грузію та Україну

Президент Європейської Ради Шарль Мішель відвідає Молдову, Грузію і Україну в період з неділі 28 лютого по середу 3 березня.

Про це сьогодні повідомила пресслужба Європейської Ради.

«В Україні Мішель разом з президентом (президентом Володимиром) Зеленським відвідає схід України, а потім обговорить відносини між ЄС і Україною в Києві і зустрінеться з представниками установ, що борються з корупцією», – йдеться в заяві для преси.

Відзначається, що крім двосторонніх відносин і боротьби з Covid-19, майбутнє Східного партнерства також буде займати важливе місце в порядку денному візиту.

За даними пресслужби, першим на порядку денному стане візит до Кишинева, де президент РЄ планує зустрітись з президентом Майєю Санду.

Після цього Мішель вилетить до Грузії, де він зустрінеться з президентом Саломе Зурабішвілі, прем’єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі і головою парламенту Грузії Арчіла Талаквадзе.

Він також відвідає адміністративний кордон і зустрінеться з представниками опозиції.

На початку місяця Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з командою вирушив до Брюсселя, де провів зустріч з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Шмигаль і Мішель обговорили запуск процесу всеосяжного огляду досягнення цілей Угоди про асоціацію з ЄС, Кримської платформи і візит останнього в Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: