Президент Паралімпійського комітету Валерій Сушкевич: Україні треба ще один центр підготовки для паралімпійців

Президент Паралімпійського комітету Валерій Сушкевич: Україні треба ще один центр підготовки для паралімпійців

У Львівській області сьогодні працює Західний реабілітаційно-спортивний центр

Президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич в інтерв’ю «Главкому» розповів, що у Львівській області сьогодні працює Західний реабілітаційно-спортивний центр.

«Цей центр я будував з розумінням того, що без нього ми не витягнемо зимові види спорту. Ідея його збудувати виникла паралельно з ідеєю звести Національний паралімпійський центр в Євпаторії. Зараз потихеньку ми додаємо до цього центру на Львівщині можливості, які дозволять підготовку спортсменів з літніх видів спорту. Центр з реабілітації воїнів АТО також нам допомагає в цій роботі», - розповів Сушкевич.

Він зазначив, що Національний центр працює не лише з професійними спортсменами.

«Він працює і завжди працював для реабілітації звичайної людини з інвалідністю в Україні. Через Національний паралімпійський центр в Євпаторії за рік проходило понад п’ять тисяч людей з інвалідністю. Це величезна кількість людей, які отримували путівку в життя. Наша система реабілітації була водночас системою пошуку і виявлення талантів у людини для професійного спорту. Тобто людина мала всі шанси після реабілітації потрапити до еліти паралімпійського спорту. Відповідаючи на ваше запитання, скажу, що я мрію про повернення Криму до України, але розумію, що без бази паралімпійської підготовки у нас будуть величезні проблеми і в спорті, і в реабілітації. Так, є думки створити в Україні ще один центр, але питання в тому, чи зможемо ми сьогодні довести державі, що такий центр потрібен», - підкреслив президент Національного паралімпійського комітету.

Читайте матеріал «Главкома» «Перш за все люди, а вже потім гроші». Що стоїть за сенсаційним виступом українців на Паралімпіаді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: