Президент Республіки Корея зустрівся із Папою Римським

Президент Республіки Корея зустрівся із Папою Римським
Фото: Vatican Media

В рамках зустрічі Мун Чже-ін передав лист-запрошення від Кім Чен Ина

У Ватикані відбулася зустріч і переговори Папи Римського Франциска і очільника Республіки Корея Мун Чже-іна, який є католиком по віросповіданню.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В рамках переговорів Мун Чже-ін передав Франциску лист-запрошення від імені лідера КНДР Кім Чен Ина щодо організації візиту очільника Ватикану до Пхеньяну. Даний лист глава Республіки Корея отримав під час третьої за цей рік зустрічі із лідером КНДР.

Окрім того, лідер Республіки Корея звернувся із проханнями до Папи Римського молитися за мир на Корейському півострові, процвітання і примирення.

За день до переговорів Мун Чже-іна і Франциска у Ватикані відбулася меса за мир на Корейському півострові, яку відслужив другий по значенню в Католицькій церкві кардинал Пєтро Паролін. На сьогодні 11% жителів Республіки Корея сповідують католицизм. В той час як община католиків в КНДР до війни 1950-1953 років складала до 55 тисяч осіб. На сьогодні, за різними оцінками, кількість католиків в КНДР не перевищує 4 тисячі осіб.

Раніше повідомлялося, що Папа Римський Франциск і президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі у Ватикані обговорили ситуацію в Україні, а також питання міграції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: