Президент Сербії: Белград ніколи не введе санкції проти Росії

Томіслав Ніколіч підкреслив, що «Росія зараз є тією країною, без думки якої не може бути рішення жодної важливої міжнародної проблеми»

Сербія продовжує спиратися на Росію і «ніколи не введе проти неї санкції, незважаючи на тиск».

Про це заявив у понеділок президент Сербії Томіслав Ніколіч на церемонії відкриття Центру розвитку Російського географічного товариства в Белграді, повідомляє ТАСС.

«Ми не хочемо, щоб нам інші вибирали друзів так само, як і ми їх їм не вибираємо. Ми завжди будемо прагнути до того, щоб розбіжності в міжнародних відносинах вирішувалися шляхом діалогу в мирній й гідній манері», – сказав Ніколіч.

Він підкреслив, що «Росія зараз є тією країною, без думки якої не може бути рішення жодної важливої міжнародної проблеми».

«Ми розуміємо, що без співпраці з Росією ми не змогли б повною мірою реалізувати наші державні інтереси, серед яких найголовніше – збереження нашого суверенітету і територіальної цілісності», – сказав Ніколіч.

Як відомо, Сербія неодноразово заявляла, що не збирається приєднуватися до санкцій ЄС проти Росії.

Пріоритетом для Белграда залишається курс на вступ до Євросоюзу, проте сербська влада не раз запевняла, що не має наміру відмовлятися від співпраці з Москвою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: