Президент США Трамп: що чекає на іммігрантів?

Президент США Трамп: що чекає на іммігрантів?

Трамп може піти в різних напрямках, відчуваючи підтримку своєї партії, яка має контрольний пакет над виконавчою і законодавчою владою

Незважаючи на риторику під час передвиборної кампанії кандидата у президенти США Дональда Трампа, дослідження показують, що більшість прихильників мільярдера не підтримує ідею масової депортації. Вони схиляються на користь продуктивних імміграційних рішень і політики в цілому, пише American immigration council.

«Трамп може піти в різних напрямках, відчуваючи підтримку своєї партії, яка має контрольний пакет над виконавчою і законодавчою владою. Однак не варто забувати, що в США є Конституція, закони і судова система, які встановлюють параметри дій уряду», – наголошує видання.

У статті також ідеться, що США мають сильні спільноти щодо захисту прав іммігрантів, які не стоятимуть осторонь і не дозволятимуть будь-якій частині уряду зневажати цінності країни.

«На даний момент важко передбачити, наскільки передвиборча риторика Трампа стане політичними пропозиціями. Багато хто задається питанням про подальшу долю програми DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals). Вона простягає руку допомоги тим, кого привезли нелегально на територію США у віці до 16 років. Якщо Трамп виконає свої обіцянки і скасує дану програму, то понад 700 тисяч молодих іммігрантів втратять можливість легально працювати і залишаться в «підвішеному стані», зазначає видання. Не маючи дозволу на роботу, вони не зможуть відвідувати коледж і здати на водійські права. «Зробивши це, новий президент зруйнує не тільки сім'ї, але і спільноти. Це вкрай жорстоко і непродуктивно», – наголошується в статті.

Тим часом у співтовариств з прав іммігрантів додаткових два місяці на підготовку цілої низки рішень, оскільки Трамп не вступить на посаду до 20 січня.

Нагадаємо, у США відбулося голосування на президентських виборахТрамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: