Президенту Бразилії висунули звинувачення в отриманні хабара

Президенту Бразилії висунули звинувачення в отриманні хабара
Президента Бразилії Мішел Темер

Нижня палата Конгресу Бразилії має тепер дозволити суду почати слухання по справі президента

Головний федеральний прокурор Бразилії Родріго Жанот висунув звинувачення проти президента країни Мішела Темера в отриманні хабара, повідомляє Reuters.

Звинувачення направлено до Верховного суду. Відповідно до бразильського законодавства, нижня палата Конгресу має тепер дозволити суду почати слухання по справі президента.

Це звинувачення, як очікується, буде першим у низці справ про передбачувані епізоді корупції по відношенню до вкрай непопулярного лідера країни, відзначає агентство. У коаліції Темера, між тим, впевнені, що володіють потрібною кількістю депутатів, щоб у противників президента не вийшло набрати дві третини голосів у парламенті, необхідних для продовження судового розгляду.

Як повідомляє Globo, за словами прокурора, Темер і його колишній радник Родрігу Роша Лоурес «підмінили виконання найважливіших обов'язків держслужбовців незаконними діями, які виконувалися в їх особистих інтересах». Видання зазначає, що президент Бразилії звинувачується в «пасивній корупції».

Так, з березня по квітень, скориставшись посадою, Темер отримав через екс-радника хабар у розмірі $152 тис. від Жоеслі Мендонси Батісти, голови інвестиційної компанії J&F Investimentos S.A. У квітні колишній радник був затриманий в одному з ресторанів у Сан-Паулу, на той момент він вже отримав хабар, готівка перебувала в його валізі.

Протести проти президента Бразилії Мішела Темера почалися на тлі інформації про його участь в корупційних схемах і появи відеозапису, з якої, як стверджує опозиція, видно, що Темер намагався підкупити колишнього спікера палати парламенту. 18 травня група бразильських депутатів подала заяву в парламент про намір ініціювати процедуру імпічменту Темера. Протягом декількох днів після цього по всій країні почалися акції протесту, учасники яких закликають Темера піти у відставку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: