Прибічників України в окупованому Криму значно більше, ніж здається, - Умеров

Прибічників України в окупованому Криму значно більше, ніж здається, - Умеров

Заступник голови Меджлісу відзначив, що окупаційний режим посіяв в анексованому Криму страх і багато хто боїться говорити вголос про свої переконання

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявив, що в Криму багато прихильників України, але немає організованої політичної проукраїнської сили. Про це він розповів в інтерв'ю агентству «Кримські новини».

«Цей режим, який зараз в Криму де-факто є владою, посіяв на півострові страх. Люди більше мовчать, намагаються не проявляти активність в соціальних мережах. Люди бояться спілкуватися з журналістами. Я спілкуюся з багатьма і з повною упевненістю можу сказати, що 95% кримських татар міркують приблизно так само, як я. Інша річ, що багато хто боїться про це говорити вголос», - пояснив він.

Умеров додав, що слово «бояться», можливо, не зовсім точне, однак люди побоюються говорити відверто з почуття обережності. «Це насправді небезпечно», - підкреслив заступник голови Меджлісу.

При цьому він додав, що в окупованому Криму багато прихильників України. «Я рідко виходжу з дому, але коли все ж вийду, до мене обов'язково підійдуть кілька людей, навіть не з числа кримських татар, щоб висловити підтримку. Тобто прихильників України в Криму набагато більше, ніж їх видно і чим ми думаємо. Але якоїсь організованої української політичної сили тут вже немає», - підсумував він.

Як відомо, Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу. В даний момент між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: