Прикордонники підтвердили спробу контрабанди цигарок представником посольства

Прикордонники підтвердили спробу контрабанди цигарок представником посольства

В Держприкордонслужбі відмовляються повідомляти подробиці

Помічник Голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян підтвердив, що прикордонники пункту «Лужанка» ДФС у Закарпатській області дійсно затримали людину з дипломатичним паспортом, в автомобілі якої виявили 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України.

«Це був громадянин України, але більше я нічого прокоментувати не можу. Напевно через деякий час Міністерство закордонних справ збере брифінг з цього приводу. Саме вони розкажуть подробиці цієї справи», - сказав Слободян.

Нагадаємо, 21 травня в пункті пропуску «Лужанка» працівники Закарпатської митниці ДФС зупинили чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів. В «зелений коридор» заїхав легковий автомобіль марки VW TRANSPORTER. При огляді автомобіля було виявлено 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України.

«Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення цигарок вітчизняного виробництва з українськими акцизними марками на загальну суму 620 911 тис. грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють їх виявлення та подання документів, які містили неправдиві відомості щодо найменування вантажу, що перевозився у транспортному засобі під виглядом дипломатичного вантажу. Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, - вилучено», - повідомляють у ДФС

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: