Прокуратура хоче відсудити в Ахметова акції «Київенерго»

Прокуратура хоче відсудити в Ахметова акції «Київенерго»

Відповідачем у справі будуть ті юридичні особи, які володіють наразі цими пакетами акцій, а саме «Київенергохолдинг»

Прокуратура Києва подала до Господарського суду столиці позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій товариств «Київенерго» (12,73%), «Київгаз» (61%) та «Київводоканал» (67%). Про це повідомив прокурор Києва Роман Говда.

«Прокуратурою міста Києва в інтересах держави подано до господарського суду Києва позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій товариств «Київенерго», «Київводоканал» та «Київгаз» вартістю більше 1 млрд грн», - повідомив він.

Прокурор нагадав, що у 2006 році зареєстрована за рішенням Київради ЗАТ «Компанія Київенергохолдинг», яка мала постачати для киян відповідні енергоресурси.

За його словами, у процесі створення товариства фактично йому у власність передано належні територіальній громаді контрольні пакети акцій ВАТ «Київгаз» (61%) та ВАТ АК «Київодоканал» (67%), а також 12,73% акцій ВАТ «АЕК «Київенерго».

«Під час розслідування низки кримінальних проваджень прокуратурою міста Києва встановлено, що вартість комунальних пакетів акцій було занижено в більш ніж 4 рази, оскільки згідно з висновками експертиз така вартість складала 1,1 млрд грн. Крім того, у 2007 році без погодження наглядової ради та загальних зборів 12,73% акцій «Київенерго» взагалі було передано іншій приватній структурі, а у подальшому за низкою правочинів відчужено на користь ТОВ «ДТЕК Енерго», - пояснив прокурор Києва.

У зв’язку з цим, наголосив Говда, територіальна громада втратила будь-які права на вказані акції «Київенерго» та можливість контролю за ними і отримання дивідендів.

Прокурор Києва також зазначив, що до кінця тижня Господарський суд столиці має визначитися щодо призначення до розгляду справи у суді. За його словами, під час розгляду цієї справи в суді прокуратура клопотатиме про арешт відповідного пакету акцій компаній на час слухання справи у суді.

Крім того, Говда розповів, що відповідачем у справі будуть ті юридичні особи, які володіють наразі цими пакетами акцій, а саме «Київенергохолдинг», залучені кіпрські компанії, які є співзасновниками «Київенергохолдингу», а також «ДТЕК Енерго».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: