Прокуратура розслідує розтрату коштів на оренду приміщення для одеського ЦНАПу, яке належить партнеру Саакашвілі

Прокуратура розслідує розтрату коштів на оренду приміщення для одеського ЦНАПу, яке належить партнеру Саакашвілі

Підозрюваних у виробництві поки немає

Одеська прокуратура розслідує кримінальне провадження, відкрите за фактом розтрати бюджетних коштів на оренду приміщення приватного «Платинум банку», в якому розміщується створений при екс-губернаторі Михайла Саакашвілі Центр обслуговування громадян, повідомляє «Думская».

Дії підлеглих Саакашвілі кваліфікували за частиною 1 ст. 364 КК України - «зловживання владою або службовим становищем». Підозрюваних у виробництві поки немає.

Зазначимо, що 15 жовтня 2015 року, між департаментом розвитку інфраструктури та ЖКГ облдержадміністрації та «Платинум банком» бізнесмена Бориса Кауфмана (власник одеського аеропорту, учасник фонду «На благо Одесі» і партнера Саакашвілі) був укладений договір оренди приміщення по проспекту Шевченка, 4а з метою розміщення в ньому центру надання адміністративних послуг.

Згідно з документом, власники комерційної установи здали ОДА 1 649 квадратних метрів в колишній будівлі банку «Україна» за 3 мільйони 853 тисячі 418 грн в місяць. Це трохи менше 100 доларів за квадратний метр, що у багато разів перевищує ринкові розцінки.

Всього з 20 листопада по 30 грудня 2015 року департамент ЖКК здійснив п'ять фінансових операцій і перерахував на рахунки «Платинум банку» 10 мільйонів 92 тисячі 300 гривень.

Слідчі встановили, що будівля для розміщення ЦОГа вибрали без тендера, хоча в розпорядженні ОДА були інші відремонтовані приміщення. Зокрема, раніше область витратила майже 40 мільйонів гривень на реконструкцію під центр адмінпослуг будівлі видавництва «Чорномор'я» на площі Дерев'янко. Воно належить громадам регіону. Після призначення Михайла Саакашвілі про цей об'єкт забули, віддавши перевагу взяти в оренду по сильно завищеною ставкою приміщення «Платинума».

Більш того, незважаючи на те, що в будівлі «Чорномор'я» вже стояла меблі та комп'ютерна техніка, губернатор вирішив витратитися ще раз.

Меблі та формений одяг для працівників купили за рахунок міського бюджету - на це пішло 10 мільйонів гривень. Також Саакашвілі хотів перекинути на облаштування Центру 19 млн з держбюджету, причому мова йшла про гроші, виділених на будівництво нового корпусу обласної дитячої лікарні. Депутати Верховної Ради цю ідею не схвалили.

Відзначимо, що виконуючий обов’язки директора згаданого департаменту ОДА Тетяна Марченко, яка підписала договір з банком Кауфмана, в лютому 2016 року було затримано за отримання хабара в розмірі 1,45 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: