Прокуратура відкрила нову справу проти першого заступника мера Ірпеня

Прокуратура відкрила нову справу проти першого заступника мера Ірпеня
Перший заступник мера Ірпеня Дмитро Христюк

Дмитра Христюка підозрюють у впливі на працівників правоохоронного органу

Прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом впливу першого заступника мера Ірпеня Дмитра Христюка на працівників правоохоронного органу з метою перешкоджанню виконанню ними своїх службових обов’язків.

Про це повідомляє прокуратура Київської області у Facebook.

Вказано, що перший заступник Ірпінського міського голови Христюк, після отримання низки підозр за свої діяння, нібито за надуманими підставами втручається в діяльність правоохоронного органу.

За версією прокуратури, посадовець, з метою впливу на правоохоронців, залучає підлеглих та сторонніх осіб до дискредитації органів прокуратури Київської області та висловлює надумані, безглузді заяви.

У вівторок, 5 вересня, прокуратурою Київської області внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу вчинене службовою особою з використанням свого службового становища) КК України.

Окрім цього прокуратурою Київської області внесено клопотання до суду щодо відсторонення від займаної посади Христюка.

Також, прокуратура Київської області оскаржила рішення суду першої інстанції щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Прокуратура наполягає на арешті першого заступника Ірпінського міського голови.

Як відомо, прокуратура Київської області 28 серпня повідомила про підозру першому заступнику Ірпінського міського голови Дмитру Христюку.

Так, у прокуратурі області допитали Дмитра Христюка як підозрюваного; йому вручили клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Раніше, прокуратура Київської області викликала керівництво Ірпінської міської ради для вручення повідомлення про підозру.

Нагадаємо, посадовці виконавчого комітету Ірпінської міської ради, спільно з іншими особами, через фіктивні підприємства привласнили державні кошти на суму понад 21 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: