Прокуратура виявила «підпільний водопровід» до окупованого Криму з Херсонщини

Прокуратура виявила «підпільний водопровід» до окупованого Криму з Херсонщини
Фото: Прокуратура АРК

Ймовірна потужність виявленої врізки в одній зі свердловин - 250 кубометрів води на годину

Правоохоронці виявили підпільний трубопровід для транспортування води в анексований Крим із території Херсонської області. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві зазначають, що свердловина розташована за 15 метрів від лінії розмежування. За попередньою інформацією, замаскована пластикова труба була прокладена до 2014 року і веде до промислового підприємства.

«Під час досудового розслідування кримінального провадження щодо ЗАТ «Кримський титан», були проведені обшуки за місцем розташування двох свердловин у Каланчацькому районі, які, згідно з технічною документацією, призначалися винятково для видобутку підземних вод і їхньої поставки на вказане підприємство. За результатами обшуків було виявлено, що від однієї зі свердловин проходить прихований трубопровід через лінію розмежування з окупованої території в напрямку заводу ПрАТ «Кримський титан». За допомогою труб здійснювалася прихована і необлікована подача води», - повідомили у Генпрокуратурі.

Під час слідчих дій поставки були зафіксовані і припинені. Прокуратура встановлює осіб, які можуть бути причетні до обладнання цього «водогону».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: