Прокуратура вручила підозру голові Держрезерву

Прокуратура вручила підозру голові Держрезерву
Голова Держрезерву Вадим Мосійчук 
Фото: Агрополіт

Зранку прокуратура Києва проводить обшук у голови Державного агентства резерву України (Держрезерву) Вадима Мосійчука

У прокуратурі підтвердили вручення голові Державного агентства резерву України Вадиму Мосійчуку підозри - за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. Про це повідомили у столичній прокуратурі, пише УНН.

«Підозра за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки - ред.) ККУ», - повідомили у прокуратурі.

Також голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук повідомив, що до нього прийшли правоохоронці, з його слів, зі столичної прокуратури, також він повідомив, що йому вручають підозру.

Додамо, голову Держрезерву урядовим розпорядженням від 3 жовтня цього року притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

«У зв’язку з допущенням дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 7 частини другої статті 65 закону України про державну службу (перевищення службових повноважень, якщо воно не містить складу злочину або адміністративного правопорушення), оголосити догану голові Державного агентства резерву України Мосійчуку Вадиму Адамовичу», - йдеться у документі.

Зазначимо, що раніше комісія з питань вищого корпусу державної служби відкрила дисциплінарне провадження щодо Вадима Мосійчука. Безпосередньою причиною став візит голови Держрезерву в Литву 23-25 травня, де той проводив консультації і переговори з питань створення Держрезерву нафти в Україні.

У поданні зазначалося, що Держрезерв 23 травня просив першого віце-прем'єра Степана Кубіва надати Мосійчуку відпустку на ці дні, однак у зв'язку з порушенням термінів заяву не було погоджено. Згодом, 30 травня, Держрезерв намагався отримати у першого віце-прем'єра дозвіл на це відрядження, проте безрезультатно.

У документах зазначено, що з початку 2017 року Мосійчук 9 разів перебував у відрядженнях, в тому числі 4 рази – за кордоном (в Австрії, Словаччині, Сербії та Китаї), і щоразу – без дозволу Кубіва. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: