Прокуратура заборонила оприлюднювати рішення суду про «мільярд Януковича»

Прокуратура заборонила оприлюднювати рішення суду про «мільярд Януковича»
Прокуратура

Рішення суду відсутнє у Єдиному державному реєстрі судових рішень

Інформація про вирок Краматорського суду про спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів екс-президента Віктора Януковича і його оточення відсутня у Єдиному держреєстрі судових рішень на прохання Військової прокуратури.

Про це повідомив в.о. гендиректора ДП «Інформаційні судові системи» Дмитро Дубінка на запит керівника відділу боротьби з корупцією Центру «Ейдос» Гліба Канєвського.

«Постановою Військової прокуратури сил АТО про застосування заходів безпеки до осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві від 21 березня 2017 року зобов’язано застосувати заходи безпеки у кримінальному провадженні за підозрою фігуранта кримінального провадження в участі у злочинній організації, вчиненні у її складі дій, передбачених ч. 1 ст. 255 та ч 4 ст. 28 ч. 3 ст. 299 ККУ, зокрема, в вигляді неоприлюднення тексту судового рішення за результатами розгляду обвинувального акту та угоди про визнання винуватості (…) для доступу у Реєстрі до завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні», - йдеться у відповіді Дубінка.

dcjdfzrw

Як відомо, Краматорський міський суд дозволив конфіскацію заарештованих 1,5 млрд доларів, які належали оточенню Януковича.

28 квітня президент Петро Порошенко повідомив, що конфісковані кошти Януковича і його оточення були зараховані на рахунки Державного казначейства.

23 травня Державна судова адміністрація заявила, що станом на 12 травня рішення суду про конфіскацію «грошей Януковича» відсутнє в Єдиному реєстрі судових рішень.

25 травня прес-служба ГПУ повідомила, що адвокати екс-президента подали апеляцію стосовно конфіскації 1,5 мільярда, проте Апеляційний суд Донецької області відмовився відкривати провадження стосовно неї. Того ж дня Генеральна прокуратура показала документ, який свідчить, що конфісковані в оточення екс-президента Віктора Януковича 1,1 мільярда доларів уже зараховані до держбюджету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: