Прокурор Києва: Черновецький фігурує у провадженні щодо деребану Жукового острова

Прокурор Києва: Черновецький фігурує у провадженні щодо деребану Жукового острова

Київська прокуратура знайшла багато цікавих речей, як еволюціонував, зменшувався розмір Жукового острова

Прокурор Києва Роман Говда в інтерв'ю «Главкому» розповів, що прокуратура знайшла підписані Леонідом Черновецьким державні акти та рішення міської ради щодо Жукового острову.

«Основний напрям, розслідування за яким ми можемо забезпечити в короткий строк, – це виділення землі на Жуковому острові. Там п’ятьом кооперативам виділили понад 60 гектарів. Ми почали працювати фактично з нуля. Перші півтора місяця були присвячені архівній роботі з метою віднайти оригінали документів, які стосуються виділення цієї землі, рішень сесії», -зазначив прокурор Києва.

За його словами, слідчі знайшли відеозаписи 10-річної давнини, як відбувалася ця сесія.

«Ми завершили етап роботи з документами. Починається робота з потенційними свідками, людьми, залученими до прийняття рішень, узгоджень. Піднімаємо документи з 1999 року. Там є багато цікавих речей, як еволюціонував, зменшувався розмір Жукового острова. Ми бачимо тут перспективу, та говорити про остаточні рішення у кримінальному провадженні зарано. Я кажу доволі загально, оскільки більш конкретні речі можуть зашкодити досудовому розслідуванню», - розповів Говда.

Прокурор Києва зазначив, що Черновецький фігурує в провадженні щодо Жукового острова.

«Незважаючи на те, що сам він, як правило, нічого такого не підписував, у нас є підписані ним державні акти та рішення міської ради. Йому було надано право підписувати чи не підписувати рішення сесії, повноваження перевірки законності цього рішення. І він свій підпис поставив. Звісно, ми намагаємося довести змову, але це доволі складне завдання», - пояснив Говда.

Нагадаємо, Роман Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: