Прокурор Києва прокоментував обвинувачувальні закиди у «розкраданні» 32 мільйонів

Прокурор Києва прокоментував обвинувачувальні закиди у «розкраданні» 32 мільйонів

Кримінальне провадження щодо розкрадання 32 мільйонів гривень було закрито за шість місяців до того, як Говда прийшов в Одесу

Прокурор Києва Роман Говда в інтерв'ю «Главкому» розповів, що кримінальне провадження щодо розкрадання 32 мільйонів гривень при будівництві дитячого садочка на Одещині було закрито за шість місяців до того, як він прийшов в Одесу, а розпочато ще у 2013 році.

«От тільки це кримінальне провадження було закрито за шість місяців до того, як я прийшов в Одесу, а розпочато ще у 2013 році. Потім один з народних депутатів відправив запит із проханням надати результати розслідування. Ми підняли матеріали. За актом ревізії Державної фінансової інспекції, яка перевіряла результати і обсяг освоєних грошей, у діях будівельної компанії виявили порушення, що призвели до збитків – близько 40 тисяч гривень. Однак згідно з документами ДФС, забудовником ці кошти було повернуто. Власне, на цій підставі кримінальне провадження й закрили. З огляду на матеріали, які ми досліджували, рішення було законним, про що було проінформовано народного депутата», - розповів Говда.

За його словами,  історію про «розкрадання» 32 мільйонів гривень було витягнуто «добрими друзями».

«Потім це рішення скасували для перевірки нової інформації, яка з'явилася під час розслідування іншого кримінального провадження. Та після того, як ЗМІ усе це мені приписали, я поцікавився в одеських колег, що із цим провадженням. До суду воно так і не пішло. Витягнута історія – то лише фантазія. До речі, дитячий садочок нині працює», - зазначив прокурор.

Нагадаємо, Роман Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: