Прокурор сподівається, що до наступного засідання Янукович матиме безплатного адвоката

Прокурор сподівається, що до наступного засідання Янукович матиме безплатного адвоката
Військовий прокурор Руслан Кравченко

На думку Кравченка, професійний захисник може вивчати два-чотири томи справи в день, отже часу на піідготовку буде достатньо

Часу до наступного судового засідання у справі про державну зраду екс-президента України у Віктора Януковича достатньо для залучення адвоката з Центру вторинної правової допомоги. Про це журналістам після засідання Оболонського районного суду Києва заявив військовий прокурор Руслан Кравченко.

«Стороною обвинувачення було подано клопотання про залучення до процесу для захисту прав обвинуваченого Януковича безоплатного захисника. Я вважаю, що держава йому надасть цю можливість і його буде професійний захисник захищати», - сказав Кравченко.

За його словами, 12 липня розпочнеться процес вже з новим захисником.

«Я вважаю, що цього часу достатньо, щоб було залучено захисника», - сказав Кравченко.

Він додав, що після залучення державного адвоката йому буде надано час для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

«Я вважаю, і сторона обвинувачення, і суд будуть згодні з позицією, щоб новий захисник мав можливість і час для ознайомлення з матеріалами», - сказав Кравченко.

За його словами, суд вирішуватиме, скільки надавати часу новому адвокату. При цьому, на думку Кравченка, професійний захисник може вивчати два-чотири томи справи в день.

«Сторона обвинувачення подала 19 томів доказів зі своєї сторони, також сторона захисту нам відкрила два томи своїх доказів. А скільки сторона захисту подавала до цього часу і скільки вже сформованих томів знаходиться у суду, мені не відомо», - зазначив Кравченко.

6 липня суд у справі про держзраду Януковича оголосив перерву до 12 липня. Крім  того Янукович подав до Генпрокуратури заяву про «державний переворот».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: