Протести «євробляхерів» припинилися: рух на дорогах України відновлений

Протести «євробляхерів» припинилися: рух на дорогах України відновлений
«Євробляхери» блокували трасу Одеса – Київ

Водії авто на «єврономерах» заявили про тимчасове припинення акцій протесту

Акції протестів власників автомобілів на «єврономерах» завершилися по всій Україні, рух на дорогах державного значення здійснюється без обмежень.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.

Раніше і лідер організації «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич заявив, що водії авто на «єврономерах» заявили про тимчасове припинення акцій протесту.

20 листопада в Україні власники автомобілів на «єврономерах» розпочали безстрокову акцію непокори з вимогою зробити так, щоб розмитнення автомобіля обходилося не більше за третину від його вартості. Акції проходили по всій країні з частковим перекриттям доріг.

Зранку 21 листопада «Укравтодор» повідомляв, що «акції протесту з частковим блокуванням руху автотранспорту» тривали у Волинській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій та Черкаській областях.

Як відомо, власники автомобілів із іноземною реєстрацією вранці у вівторок, 20 листопада, заблокували рух автотранспорту на відрізку дороги по вулиці Грушевського, що біля Верховної Ради, з вимогою скасувати ухвалені 8 листопада закони, що встановлюють пільговий термін розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, вони вимагають ухвалити постанову про повернення закону №8487 до Кабміну, аби при зниженні вартості розмитнення автомобілів на єврономерах не враховувався вік транспортних засобів.

8 листопада Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах та законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: