Проти Холодницького відкрили дисциплінарне провадження

Проти Холодницького відкрили дисциплінарне провадження
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький
Фото: rbc.ua

Керівник антикорупційної прокуратури прострочив подання адміністративного позову до Мінекології та Держгеонадр

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького після скарги Центру протидії корупції (ЦПК).

Про це повідомляє Центр протидії корупції. 

«Справа в тому, що керівник САП прострочив подання адміністративного позову до Мінекології та Держгеонадр, чим допоміг бенефіціарному власнику приватної газовидобувної компанії Burisma Group – Миколі Злочевському зберегти контроль над українськими родовищами», - пояснили в організації.

Як розповіла юрист Центру протидії корупції Олена Щербан, САП мала шість місяців, щоб підготувати ці позови та домогтися повернення надр у державну власність, але звернулася до суду лише через вісім місяців.

«Відтепер шанси повернути ці родовища державі  найближчим часом фактично нульові, натомість вони і надалі успішно будуть використовуватися для збагачення колишнього міністра екології», - наголосила Щербан.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

За даними ЦПК, у ході слідства ще в січні 2016 року САП стало відомо, що дозволи на користування українськими надрами компанії Злочевського отримали з порушенням процедури – без погодження відповідних обласних рад, де мав здійснюватися видобуток природних копалин. Відтак це рішення могло бути скасоване, а надра повернуті державі. 

Відповідно до закону, провадження щодо Холодницького має тривати два місяці та може бути продовжено до трьох.

Нагадаємо, проти генерального прокурора Юрія Луценка та головного військового прокурора Анатолія Матіоса також відкрите дисциплінарне провадження.

Як повідомляв «Главком», кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів звернула увагу на постійні порушення керівництвом Генпрокуратури принципу презумпції невинуватості.

Читайте також статтю: Сумні «мультики» від Генпрокуратури

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: