Росія порушила справу про «фейки» проти журналіста Невзорова

Росія порушила справу про «фейки» проти журналіста Невзорова

СК порушив кримінальну справу за статтею про фейки про російську армію 

фото з відкритих джерел

Наразі правоохоронці встановлюють місцезнаходження Невзорова

Слідчі порушили кримінальну справу стосовно публіциста Олександра Невзорова. Йому звинувачують у п. «д» ч. 2 ст. 207.3 КК РФ (публічне поширення під виглядом достовірних повідомлень свідомо неправдивої інформації про дії Збройних сил РФ).

Слідство вважає, що 9 березня Невзоров на своїй сторінці в Instagram і на YouTube-каналі опублікував «відомо неправдиву інформацію про навмисний обстріл Збройними Силами Російської Федерації пологового будинку в місті Маріуполі».

«Публікації супроводжувалися недостовірними фотографіями потерпілих від обстрілу мирних громадян. Джерелами розповсюдження цих зображень є українські ЗМІ. Міністерством оборони Російської Федерації офіційно оголошено про помилковість зазначених відомостей, що розповсюджуються в мережі Інтернет», – йдеться у повідомленні СК від 22 березня.

Відомо, що у неділю, 20 березня, Невзоров перебував в Ізраїлі, де читав лекцію.

Дії, передбачені ч. 2 ст. 207.3 КК РФ, караються штрафом у розмірі від 3 до 5 млн рублів, або примусовими роботами на строк до 5 років, а найсуворіший захід – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, російська агресія на покоління вперед відверне Україну від російської культури та російської мови, а до росіян ставитимуться, як до німців після Другої світової війни, вважає один із головних письменників сучасної України, російськомовний автор Андрій Курков.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: