Протягом цього тижня через пожежі в Україні загинуло 33 людини

Протягом цього тижня через пожежі в Україні загинуло 33 людини

Загальний показник загиблих від пожеж від початку року - вже більше тисячі громадян

З початку тижня в Україні на пожежах у житловому секторі загинуло 33 людини. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Лише за добу 15 листопада у житловому секторі країни виникло 50 пожеж, внаслідок яких загинуло 10 людей, а ще 3 — постраждали. Важко це усвідомлювати, але виявляється, що кожна п'ята пожежа вчора завершилася трагедією. Минула доба також не тішить показниками - знову семеро загиблих», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають рятувальники, основними причинами виникнення займань і як наслідок загибелі людей є саме власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки у побуті. І з настанням опалювального сезону такий причинно-наслідковий зв'язок особливо яскраво виражається різким зростанням статистичних показників смертності на побутових пожежах.

Найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

За даними ДСНС, з початку року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 1 тис. 348 та 1 тис. 257 осіб відповідно.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Ось деякі рекомендації, які дають у ДСНС:

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • якщо ви обігріваєте помешкання за допомогою пічного опалення, обов'язково перевірте його справність;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання від грозових розрядів, адже блискавки нерідко можуть стати причиною займання.

«Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню», - закликає Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: