Пучдемон заявив про створення нової політичної партії

Пучдемон заявив про створення нової політичної партії
Карлес Пучдемон

Нова партія Пучдемона має назву The Call - «Виклик»

Колишній глава Каталонії Карлос Пучдемон оголосив про створення нової політичної партії під назвою The Call – «Виклик».

Про це інформує агентство AFP.

Нова партія у суботу, 27 жовтня, проводить установчі збори, відзначаючи річницю референдуму, визнаного Мадридом незаконним.

«Рік, який відділяє нас від цієї історичної дати, пройшов не так, як ми хотіли. Але відступати – не варіант», – заявив чинний глава уряду Каталонії, прихильник Пучдемона Кім Торра.

Зібрання проходить у місті Манреса, неподалік від в’язниці, в якій утримується ряд екс-міністрів Каталонії, причетних до підготовки референдуму.

Як очікується, суд над ними розпочнеться на початку 2019 року.

Нагадаємо, що 23 березня Верховний суд Іспанії поновив ордер на арешт колишнього очільника Каталонії та кількох інших каталонських політиків. Серед тих, хто перебуває за ґратами в Мадриді, і 53-річний екс-лідер партії «Каталонська національна асамблея» Жорді Санчес. Саме його кандидатуру вже двічі висували на пост керівника каталонського уряду.

Колишній президент Каталонії Карлес Пучдемон після проведення референдуму за незалежність регіону від Іспанії і пред'явлення звинувачень в сепаратизмі і непокорі законному уряду планував втекти з країни в Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: