На пост глави Каталонії знову висунули кандидатуру арештованого Санчеса

На пост глави Каталонії знову висунули кандидатуру арештованого Санчеса
Жорді Санчес

Кандидатуру Санчеса запропонував спікер парламенту Каталонії

Спікер каталонського парламенту Рожера Торрен знову висунув на посаду глави уряду автономії одного з лідерів сепаратистів Жорді Санчеса, який перебуває під арештом.

Про це повідомляє The Washington Post.

«Спікер Рожер Торрен заявив, що в суботу він запропонує Жорді Санчеса як кандидата в президенти регіону, попри те, що Санчес перебуває під вартою», - йдеться у повідомленні.

Торрен вже висував депутата на посаду глави уряду Каталонії, однак пізніше він скасував дебати в палаті після того, як Санчесу було відмовлено в проханні про звільнення, щоб особисто з'явитися на засідання по його кандидатурі.

Як повідомлялося, парламент Каталонії на невизначений термін відклав голосування за нового главу уряду автономії після того, як Верховний суд Іспанії відхилив клопотання про звільнення з в'язниці каталонського сепаратистського лідера Жорді Санчеса, кандидатуру якого висунули на посаду глави женералітату.

До слова, 6 квітня за екс-главу Каталонії Пучдемона було внесено заставу і він покинув німецьку в'язницю. Політик повинен щотижня з'являтися у поліцію та не має права виїжджати з Німеччини.

Карлес Пучдемон перебував під вартою в місті Ноймюнстер на півночі Німеччини з 25 березня. Його затримала німецька поліція піcля перетину дансько-німецького кордону на підставі європейського ордера на арешт. 23 березня Верховний суд Іспанії поновив ордер на арешт колишнього очільника Каталонії та кількох інших каталонських політиків. В Іспанії проти них порушено кримінальну справу, зокрема, за обвинуваченням в організації заколоту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: