Пункти пропуску Каланчак та Чонгар запрацюють до кінця тижня

Пункти пропуску Каланчак та Чонгар запрацюють до кінця тижня

Україна знову відкриє КПВВ із окупованим Кримом

Уряд ухвалив рішення про відкриття КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом з 29 серпня. Це означає, що пункти пропуску Каланчак та Чонгар знову запрацюють. Про це повідомляє представництво президента України в Криму.

Деталі щодо процедури перетину контрольних пунктів в'їзду та виїзду на адміністративній межі з окупованим Кримом обіцяють опублікувати згодом.

«Повний текст рішення уряду буде опубліковано завтра», - додали у представництві.

Зазначимо, пункти пропуску на адмінмежі з окупованим Кримом були тимчасово закриті відповідно до розпорядження Кабміну від 8 серпня. Перетин адміністративної межі обмежували в рамках запобігання поширенню коронавірусу в Україні.

До слова, напередодні президент Зеленський заявив, що має намір повернути Крим. У спілкуванні з журналістами він підкреслив, що Крим – українська територія, і Україна поверне його назад. Він додав, що для обговорення питання Криму досі немає ефективного майданчика. Раніше Зеленський назвав спосіб, що прискорить повернення окупованого Криму.

Колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов, який нині очолює штаб партії «Європейська солідарність», заявив, що в президента Володимира Зеленського нині є «є всі можливості, на відміну від 2014 року, реалізувати наступ на Крим».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: