Путін нагородив Кім Чен Ина за значний внесок у побєдобєсіє

Путін нагородив Кім Чен Ина за значний внесок у побєдобєсіє
Перший візит Кім Чен Ина до Росії відбувся наприкінці квітня 2019 року
Фото: росЗМІ

Посол Росії в КНДР Олександр Мацегора передав нагороду міністру закордонних справ республіки Лі Сон Гвону 5 травня у Палаці з'їздів Мансуде

Президент Росії Володимир Путін нагородив лідера Північної Кореї Кім Чен Ина ювілейною медаллю «75 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні». Про відповідний указ повідомило в Facebook російське посольство в республіці.

Зазначається, що північнокорейський лідер нагороджений за великий особистий внесок в увічнення пам'яті загиблих і похованих на території республіки радянських громадян, а також проявлену турботу про збереження поховань та меморіалів.

Посол Росії в КНДР Олександр Мацегора передав нагороду міністру закордонних справ республіки Лі Сон Гвону 5 травня у Палаці з'їздів Мансуде.

Перший візит Кім Чен Ина до Росії відбувся наприкінці квітня 2019 року. Зустріч з російським президентом Володимиром Путіним відбулася 25 квітня у Владивостоці. Лідери понад дві години спілкувалися в закритому від преси режимі. Путін назвав зустріч «досить ґрунтовної», а Кім - «змістовною».

Нагадаємо, 2 травня вночі стало відомо, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин з'явився на публіці. Це перший публічний виступ глави КНДР за останні 20 днів. Кім Чен Ин прийняв участь у завершенні будівництва заводу з виробництва добрив в Пхеньяні.

За кілька годин до цього південнокорейське агентство Yonhap повідомило, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин вперше з’явився на публіці за останні 20 днів.

Натомість у КНДР відповіли, що чутки про смерть «нашого маршала є помилковими і зловмисними».

Раніше ЗМІ повідомляли, що лідер КНДР Кім Чен Ин переніс операцію на серці та перебуває у важкому стані.

Також повідомлялося, що влада Китаю направила до Північної Кореї групу фахівців, до якої увійшли медичні експерти. 

Як відомо, президент США Дональд сумнівався, що інформація про погіршення стану здоров’я лідера КНДР Кім Чен Ина відповідає дійсності.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: