Путін під'єднав окупований Крим до російської газової труби

Путін під'єднав окупований Крим до російської газової труби

Путін дав команду на підпал контрольного факела газопроводу до Криму

Президент РФ Володимир Путін дав старт подачі газу до окупованого Криму із сусідньої Росії після завершення робіт з приєднання газотранспортної системи півострова до магістральних газопроводів РФ. Про це 27 грудня повідомляє рупор окупаційної влади півострова «Крыминформ».

«Газопровід введений в експлуатацію. Газ надходить на півострів Крим. Республіка поєднана з Єдиною системою газопостачання Росії», – доповів підконтрольний Кремлю генеральний директор підприємства «Чорноморнафтогаз» після команди Путіна на підпал контрольного факела газопроводу до Криму.

«Ще раз всіх вітаю. Розраховую, що ця робота не буде завершена сьогоднішнім днем, а ми всі разом з муніципальними та регіональними органами влади зробимо все, щоб газ дійшов до кінцевого споживача і якомога швидше», – сказав Путін.

Будівництво магістрального газопроводу Кубань-Крим було завершено раніше запланованого терміну. Загальна протяжність сухопутної частини газопроводу діаметром 720 міліметрів становить 341 км, з них 16 км прокладено по дну Керченської протоки. Газопровід може забезпечити прокачування 2,1 млрд кубометрів газу, а при підвищенні тиску – до 4 млрд кубометрів щорічно. Магістраль зможе повністю забезпечити потреби півострова в природному газі та виконати програму газифікації населених пунктів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: