Путін стискає Україну за горло – Клімкін

Путін стискає Україну за горло – Клімкін

Клімкін зауважив, що Путін хоче приєднати Україну «назад до нової, підбадьореної Російської імперії»

Глава МЗС Павло Клімкін подякував міжнародному співтовариству за підтримку України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін попередив міжнародних партнерів, що в результаті агресії біля Керченської протоки президент РФ Володимир Путін все міцніше «хапає Україну за горло», і закликав їх посилити тиск на Росію.

Про це міністр написав у своїй колонці для видання Politico.

«Своїм останнім нападом Путін фактично хапає Україну руками за горло і стискає його. Його кінцева мета - задушити і змусити нас замовчати; бачити, що ми зазнаємо невдачі, щоб він міг приєднати нашу країну назад до нової, підбадьореної Російської імперії», - зазначив міністр.

Він назвав останній напад Росії атакою на західні цінності, які українці щиро поділяють.

«Те, що український народ рішуче налаштований дивитися на Захід – прагнути до ЄС, до НАТО, до трансатлантичного співтовариства - це анафема для Путіна. Він не може погодитися або прийняти це, тому він зробить все можливе, щоб знищити Україну», - зауважив Клімкін.

Міністр подякував міжнародному співтовариству за підтримку України, включно із закликами до Кремля на найвищому дипломатичному рівні з вимогою звільнити захоплені судна та екіпаж, та підкреслив: треба продовжувати чинити тиск на Москву на всіх рівнях.

«Ми твердо переконані в тому, що вкрай нестабільна і небезпечна ситуація в Азовському морі і Керченській протоці може бути подолана тільки шляхом солідарності між країнами, які поділяють міжнародне право. Для безпеки всіх наших країн я наполегливо закликаю міжнародну спільноту продовжувати чинити колективний тиск на Росію і вимагати негайного звільнення захоплених українських військовослужбовців», - резюмував Клімкін.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив на щорічній великій прес-конференції у Москві 20 грудня заявив, що обмін арештованих в Росії українських моряків на ув’язнених на території України росіян буде можливий тільки після закриття кримінальної справи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: