Путін терміново скликав Радбез РФ через автокефалію української церкви

Путін терміново скликав Радбез РФ через автокефалію української церкви
Президент РФ Володимир Путін

Учасники наради обмінялися думками про становище РПЦ в Україні

Президент Росії Володимир Путін увечері 12 жовтня провів оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, на якому обговорювалося питання автокефалії української церкви.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

«Учасники наради обмінялися думками про становище Російської православної церкви в Україні після винесеного синодом Константинопольського патріархату рішення приступити до надання автокефалії церкви України, скасування грамоти 1686 року про перехід Київської метрополії під юрисдикцію Московського патріархату і заяви про відновлення ставропігії Вселенського патріархату в Києві», - йдеться в повідомленні.

Крім Путіна в нараді взяли участь прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, керівники верхньої і нижньої палати парламенту Росії, керівник адміністрації Путіна, секретар Радбезу, міністри внутрішніх справ, закордонних справ, оборони, директор ФСБ, директор Служби зовнішньої розвідки і спецпредставник Путіна Сергій Іванов.

Як повідомлялося, Синод Константинопольського Патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській Церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться Патріархом.

Наразі вже опубліковано текст рішення Синоду Вселенського патріархату щодо української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: