Філарет: був, є і буду Патріархом

Філарет: був, є і буду Патріархом
Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет
Фото: Главком

Предстоятель УПЦ КП зазначив, що процес об'єднання всіх українських. церков буде не швидким

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет під час брифінгу у Києві оголосив, що Україна отримає Томос про автокефалію єдиної церкви найближчим часом. Також він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться Патріархом.

Про це повідомив кореспондент «Главкома».

«Я був Патріархом, є Патріархом і буду ним», - підкреслив Філарет.

Він зазначив, що процес об'єднання всіх українських. церков буде не швидким. «Буде архієрейський собор, де візьмуть участь архієреї трьох православних церков. В тому числі ті архієреї УПЦ МП, які побажають», - пояснив Філарет.

Предстоятель УПЦ КП додав, що саме Москва хоче, аби було протистояння. «Ми довго терпіли і ще потерпимо якийсь час», - підкреслив патріарх Філарет.

Як стало відомо, Україна отримала від Вселенського патріархату рішення про надання Томоса. 

Також нагадаємо, 11 жовтня грецькі ЗМІ повідомили, що синод Вселенської патріархії ухвалив рішення про відновлення канонічного статусу предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ. Це означає зняття анафеми з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української провославної автокефальної церкви Макарія.

Як відомо, 11 жовтня – третій і останній день триденного засідання синоду.

Речник УПЦ КП Євстратій Зоря відреагував на повідомлення про заяву митрополита Австрійського Арсенія про нібито відкладення питання української автокефалії.

Раніше митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі заявив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відкладене.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: