Путін твердо вирішив піти з поста президента, - російський соціолог

Путін твердо вирішив піти з поста президента, - російський соціолог
Володимир Путін

Соціолог зазначає, що будь-який наступник не буде другим Путіним, що спричинить за собою неминуче падіння авторитету влади

Російський соціолог Сергій Белановський вважає, що президент Росії Володимир вирішив піти з поста президента.

«Я думаю, що всім зрозуміло, що Путін йде. Може бути, він і боїться, я допускаю, але всидіти після 2024 року, тим більше повторити трюк з наступником, тобто на 6 років посадити когось, 72 плюс 6 – це 78, а потім 78 плюс 6 – це буде вже 84, забагато. Я думаю, що він твердо вирішив піти», – говорить Белановський.

При цьому соціолог додає, що після відставки нинішнього президента РФ виникає питання про майбутнього лідера країни.

«Думаю, вся еліта консолідована в тому, що вільних виборів, де могли б брати участь і Навальний і Удальцов, і взагалі кожен бажаючий, допускати не можна, контроль над ситуацією в країні буде втрачено. Отже, знову буде розіграний варіант «наступник», – вважає він.

Соціолог зазначає, що будь-який наступник не буде другим Путіним, що спричинить за собою неминуче падіння авторитету влади. І тут, вважає Белановський, слід враховувати соціальну напругу в суспільстві, яка склалася в Росії за роки правління Путіна.

Ще одним підтвердженням прийдешніх змін, за словами соціолога, є нещодавнє висловлювання керівника центру дослідження громадської думки Валерія Федорова про зростання в країні запиту на зміни.

«Протестні настрої зростатимуть, швидше або повільніше, і якщо будуть виникати демонстрації, то в придушенні їх грубою фізичною силою, я думаю, є межі. Прийняти рішення «стріляти чи не стріляти», розганяти  грубою силою чи ні – дуже відповідальне рішення. Його прийняти не так просто. А той, хто прийме його просто, задумається наступного разу – це абсолютно однозначно», – прогнозує експерт, додаючи. – «Врешті-решт, якщо робітникам не платять зарплату і вони вийшли на якийсь мітинг, з ним що, стріляти чи що? Це теж питання, в кого стріляти, – може, по тим, хто не заплатив? Якийсь конкретний виступ придушити легко, навіть якщо придушення буде несправедливим. Але якщо масштаб таких явищ розшириться, то у того, хто підписує, рука затремтить – це можна сказати абсолютно точно».

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін вже протягом тижня не з'являється на публіці. Хоча і сайт Кремля публікує звіти різних заходів за участю російського лідера, але є підозри, що все це записувалося заздалегідь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: