Путін відправлятиме військових-іноземців на війну за межі РФ

Путін відправлятиме військових-іноземців на війну за межі РФ

З вересня 2015 року Росія бере участь у військовій операції в Сирії

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє військовослужбовцям-іноземцям брати участь в миротворчих і антитерористичних операціях за межами Росії. Відповідний указ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

«Військовослужбовці, які є іноземними громадянами, беруть участь в бойових діях, виконують завдання в умовах надзвичайного або воєнного стану, збройних конфліктів, а також беруть участь в діяльності щодо підтримання або відновлення міжнародного миру і безпеки або щодо припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Російської Федерації відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права, міжнародних договорів РФ і законодавством РФ», - йдеться в указі.

Інші введені указом зміни стосуються участі російських військовослужбовців у рятувальних операціях під час стихійних лих або надзвичайного стану.

У положенні жодним чином не обумовлюється участь військовослужбовців-росіян у зарубіжних миротворчих або антитерористичних операціях.

Іноземці можуть служити у російських військах з 2003 року, але тільки за контрактом і в званні не старше сержанта або старшини.

З вересня 2015 року Росія бере участь у військовій операції в Сирії, де зазнає втрат, аж до вищого командного складу. Міноборони РФ не повідомляло, чи залучалися для цієї операції контрактники-іноземці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: