Путін вирішив поборотись з корупцією: затримано другого губернатора за місяць

Путін вирішив поборотись з корупцією: затримано другого губернатора за місяць

Леонід Маркелов

Фото: ТАСС

Екс-глава Марій Ел затриманий за підозрою в отриманні хабара

Слідчий комітет РФ затримав екс-главу Марій Ел Леоніда Маркелова, підозрюваного у справі про отримання хабара. Про це ТАСС повідомив адвокат іншого фігуранта справи, підприємця Миколи Кріваша, Ігор Трунов.

«Маркелову висувається спроба отримати хабар у сумі 250 млн рублів», – сказав він.

За словами адвоката, кримінальну справу було порушено СК РФ 12 квітня. Маркелова звинувачують у спробі одержання хабара, двох інших фігурантів справи – підприємця Миколи Кріваша і главу місцевого телеканала «Регіон 12» Наталію Кожанову – слідство вважає хабародавцями.

Трунов зазначив, що Кріваша поки що не затримано, бо він перебуває за кордоном. Кримінальну справу порушено за трьома статтями КК РФ: ч. 6 ст. 290 (одержання хабара в особливо великому розмірі), ч. 5 ст. 291 (дача хабара в особливо великому розмірі) і ст. 291.1 (посередництво у хабарництві).

Також російські ЗМІ повідомили, що 4 квітня у столиці республіки Удмуртії Іжевську затримали голову цього регіону Олександра Соловйова і в наручниках доправили його до Москви. Його запідозрили в отриманні хабара в особливо великому розмірі. Президент Росії Володимир Путін звільнив Олександра Соловйова з посади голови Удмуртії «у зв’язку із втратою довіри», а суд у Москві взяв уже колишнього керівника під арешт на два місяці.

Слідчий комітет Росії звинувачує Соловйова в тому, що з 2014 року, коли він очолив Удмуртію, по 2016 рік він отримав від організацій, що будували мости через річки, близько 140 мільйонів рублів (за нинішнім курсом це майже 68 мільйонів гривень, на той час сума у гривнях була меншою). Слідство вважає, що натомість Соловйов забезпечував оплату робіт із регіонального і загальноросійського бюджетів і отримання необхідних ліцензій.

Місце керівника Удмуртії за указом президента Росії тимчасово зайняв Олександр Бречалов, що нині є співголовою центрального штабу «Загальноросійського народного фронту» – це прокремлівське об’єднання понад 1,5 тисячі політичних і громадських організацій створене в Росії навколо провідної прокремлівської партії «Єдина Росія».

6394aea1-7e6a-46fa-8545-014dceb75771_cx0_cy3_cw0_w1023_r1_sОлександр Соловйов слухає Володимира Путіна (за кадром) під час зустрічі з ним у серпні 2014 року

Щодо Маркелова, то, на думку адвоката, його найближчим часом доправлять до Москви для проведення слідчих дій та обрання запобіжного заходу.

6 квітня президент Володимир Путін підписав указ про звільнення Маркелова з посади глави Марій Ел. Тимчасовим виконувачем обов'язків керівника республіки призначено голову Арбітражного суду Підмосков'я і колишнього сенатора Олександра Евстифєєва. 7 квітня джерело в уряді республіки повідомив, що Маркелов хотів би продовжити свою діяльність у Раді Федерації.

Маркелова уперше було обрано главою Республіки Марій Ел у січні 2001 року, в 2004 році за підтримки «Єдиної Росії» переобрано на другий термін, у 2009 році парламент республіки на позачерговій сесії затвердив його на третій термін. 14 січня 2015 року його було призначено тимчасовим виконувачем обов'язків глави регіону до виборів. 13 вересня 2015 року переобрано главою республіки за підсумками першого туру виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: