Путін забув, як Тимошенко по-батькові

Путін забув, як Тимошенко по-батькові
Путін і Тимошенко у 2008-у

Президент РФ забув, як звати екс-голову українського уряду, з яким укладав газову угоду у 2008-у?

Сьогодні під час щорічної прес-конференції президент РФ Володимир Путін забув, як по-батькові екс-прем'єра України, лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко.

«Юлія Володимирівна.. Здається, вона Володимирівна, так?», - сказав він, аналізуючи рейтинги українських кандидатів у президенти.

Путін додав що відносини РФ з Україною будуть «недормальними» доти, поки при владі в Україні будуть залишатися «русофоби».

«Що до майбутніх (якщо так) виборів президента України, справа не в порсоналіях, а в ставленні до людей. Товарообіг між Україною і Росією зростає. Тому що це природні зв'язки. Але поки в київських коридорах влади перебувають русофоби, ця ненормальна ситуація триватиме незалежно від того, хто при владі на Росії», - сказав Путін.

Як раніше зазначав російський політолог Станіслав Бєлковський, серед усіх українських політиків Путін вважає договороспроможною тільки Тимошенко. «І поважає тільки її. Всіх інших українських політиків Путін вважає кидалами, з якими не можна зв'язуватися. Саме тому я не виключаю (підкреслюю, не стверджую, а саме не виключаю), що Путін дасть Тимошенко якийсь козир для врегулювання ситуації на південному сході України. Завдяки цьому Юлія Володимирівна отримає певні шанси на президентських виборах 25 травня», - сказав Бєлковський.

Як відомо, у 2008 Тимошенко підписала з Путіним газові угоди, які виявились не тільки невигідними для України економічно, але й зафіксували газову капітуляцію України та врятували «Газпром» від позовів європейських споживачів за припинення газопостачання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: