П'ятнадцять американських штатів виступили проти згортання програми DACA

П'ятнадцять американських штатів виступили проти згортання програми DACA

Позов подали такі штати: Айова, Вашингтон, Вермонт, Вірджинія, Гаваї, Делавер, Іллінойс, Коннектикут, Массачусетс, Нью-Мексико, Нью-Йорк, Орегон, Пенсільванія, Род-Айленд і Північна Кароліна

П'ятнадцять штатів США подали судовий позов проти скасування програми, що захищала від депортації нелегальних мігрантів, які в'їхали в Сполучені Штати в дитячому віці, передає Deutsche Welle. 

«Влада 15 штатів США і столичного федерального округу Колумбія подали в середу, 6 вересня, в суд Східного округу штату Нью-Йорк колективний позов, що оскаржує заплановане скасування програми DACA, яка захищала від депортації нелегальних мігрантів, що в'їхали в Сполучені Штати в дитячому віці», - йдеться в повідомленні.

Позов подали такі штати: Айова, Вашингтон, Вермонт, Вірджинія, Гаваї, Делавер, Іллінойс, Коннектикут, Массачусетс, Нью-Мексико, Нью-Йорк, Орегон, Пенсільванія, Род-Айленд і Північна Кароліна.

У вівторок стало відомо, що президент США Дональд Трамп вирішив скасувати програму, яка захищає від видворення та дає право на працевлаштування іммігрантам, які нелегально потрапили до Сполучених Штатів Америки в неповнолітньому віці.

Цю політику запровадив попередник Трампа Барак Обама. Вона захищає від депортації близько 800 тисяч молодих мігрантів

Трамп вже закликав Конгрес США врегулювати питання на законодавчому рівні.

Обама назвав ідею адміністрації Дональда Трампа щодо скасування програми захисту іммігрантів «жорстокістю» і «самознищенням».

Напередодні мер Чикаго оголосив своє місто вільним від Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: