Рада цього року вже не розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу

Рада цього року вже не розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу

Парубій повідомив, коли парламент розглядатиме закон про деокупацію

Верховна Рада України розглядатиме законопроект про реінтеграцію Донбасу наступного пленарного тижня, який розпочнеться 16 січня 2018 року. Про це на засіданні Ради повідомив голова парламенту Андрій Парубій.

«Я сподіваюся і переконаний, що ми наступний пленарний тиждень - це буде, якщо не помиляюсь, 16 січня - розпочнемо з розгляду закону про деокупацію, про визнання Росії агресором», - сказав спікер.

Водночас він підкреслив, що ухвалення цього закону є «принципово важливим для українського парламенту».

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ухвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Проти президентського проекту щодо Донбасу проголосували 32 нардепи.

Повідомлялося, що у законопроект про реінтеграцію окупованих територій будуть внесені правки, зокрема, щодо деокупації Криму. 

Екс-віце-прем’єр, колишній представник України в Мінській тристоронній контактній групі Роман Безсмертний в інтерв’ю «Главкому» заявив, що прийняття останніх гучних законопроектів, зокрема що стосується деокупації Донбасу, лише стимулює загострення конфлікту. 

Також Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». 7 жовтня президент Петро Порошенко підписав закон. 

10 жовтня підписаний президентом закон «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей» набув чинності.

19 грудня голова Комітету з питань національної безпеки і оборони заявив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу (№7163) повністю доопрацьовано з урахуванням побажань міжнародних партнерів та національних інтересів і буде проголосований, як тільки його винесуть до сесійної зали. 

Читайте також статті:

Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Роман Безсмертний: Прийняття законопроектів щодо Донбасу провокує загострення конфлікту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: