У коаліції придумали, як пропихнути скандальний законопроект про реінтеграцію Донбасу

У коаліції придумали, як пропихнути скандальний законопроект про реінтеграцію Донбасу

У «Народному фронті» переконані, що законопроект про реінтеграцію Донбасу набере не менше 300 голосів нардепів

Законопроект про реінтеграцію Донбасу (№7163) повністю доопрацьовано з урахуванням побажань міжнародних партнерів та національних інтересів і буде проголосований, як тільки його винесуть до сесійної зали. Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, повідомила прес-служба «Народного фронту».

У «НФ» упевнені, що законопроект буде прийнятий конституційною більшістю голосів.

При цьому нардеп зазначив, що остаточний варіант законопроекту не сильно вирізняється від того, що спершу подавав президент. За його словами, було додано технічні правки для Генерального штабу, було згадано проблему окупованого Криму, хоча в початковому варіанті йшлося про окуповані частини Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ухвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Проти президентського проекту щодо Донбасу проголосували 32 нардепи.

Повідомлялося, що у законопроект про реінтеграцію окупованих територій будуть внесені правки, зокрема, щодо деокупації Криму. 

Екс-віце-прем’єр, колишній представник України в Мінській тристоронній контактній групі Роман Безсмертний в інтерв’ю «Главкому» заявив, що прийняття останніх гучних законопроектів, зокрема що стосується деокупації Донбасу, лише стимулює загострення конфлікту. 

Також Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». 7 жовтня президент Петро Порошенко підписав закон. 

10 жовтня підписаний президентом закон «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей» набув чинності.

Читайте також статті:

Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Роман Безсмертний: Прийняття законопроектів щодо Донбасу провокує загострення конфлікту

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: