Рада хоче приструнити мерів-марнотратників

Рада хоче приструнити мерів-марнотратників
На 30-й день воєнного стану в Україні, міський голова Рівного Олександр Третяк підписав два розпорядження щодо преміювання працівників 
фото з відкритих джерел

Законопроєкт з’явився у Раді після рішення мера Рівного щедро преміювати працівників у час війни

Верховна Рада пропонує внести зміни стосовно преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування. Відповідний законопроєкт у парламенті зареструвала група обранців 3 квітня, передає «Главком».

Політики мають намір внести зміни до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» і запровадити: на період дії воєнного стану орган місцевого самоврядування погоджує преміювання своїх посадових осіб з начальником відповідної обласної військової адміністрації.

Крім цього, протягом 90 днів з дня припинення або скасування воєнного стану таке погодження даватиме голова відповідної обласної державної адміністрації.

(для перегляду натисніть на зображення)

Ініціатива народних депутатів з’явилася як реакція на щедре преміювання працівників Рівненської міської ради. На 30-й день воєнного стану в Україні, 25 березня 2022 року, міський голова Рівного Олександр Третяк підписав два розпорядження щодо преміювання працівників за підсумками роботи за березень.

Згідно з текстом документів, керівники самостійних управлінь, служб та департаментів отримають без відповідного обґрунтування по 180% від посадового окладу, а їхні заступники – по 140% премії. За попередніми підрахунками, загальна сума преміювання працівників становитиме приблизно 2 млн грн, сказано у пояснювальній записці до проєкту закону.

«Факт необґрунтованого використання коштів місцевих бюджетів потребує контролю з боку військових адміністрацій та встановлення обмежувальних заходів для запобіганню таких випадків», – вважають автори законопроєкту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: