Рада не підтримала зняття недоторканості з Колєснікова

Рада не підтримала зняття недоторканості з Колєснікова
Народеп Дмитро Колєсніков

За притягнення Колєснікова до кримінальної відповідальності проголосували 163 депутати

Верховна Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова. Про це пише "Громадське".

За притягнення Колєснікова до кримінальної відповідальності проголосували 163 депутати з 226 необхідних. Проти проголосували 30 депутатів, одна людина утрималася, не голосував 81 депутат.

За словами генпрокурора Юрія Луценко, Колєсніков на посаді керівника агентства з управління активами підписав розпорядження, яким вивів з майнових комплексів 2 корпуси оборонного заводу стратегічного значення.

«Розмови про те, що він не знав, що виводить з майнового комплексу і що далі з ними відбудеться — не витримують жодної критики. Адже він особисто підписав перелік обладнання, який фактично дозволили знищити на цьому підприємстві», — сказав Луценко.

Він зазначив, що Колєсніков відчужив два корпуса — промисловий та лабораторний, перейменував їх у «спортивний» та «їдальню», а також дозволив «вирізати» військове обладнання.

Пізніше суд ухвалив рішення про незаконність такого рішення Колєснікова і повернув його у власність як об'єкта, який не підлягає приватизації.

Луценко сказав, що у справі Колєснікова є все — «збиток бюджету та військовому потенціалу України», не вистачає одного — «зняття недоторканості». 

 Як писав "Главком", Луценко направив подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Колєснікова. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: