Рада обмежила доступ на ринок антиукраїнської літератури

Рада обмежила доступ на ринок антиукраїнської літератури

Нардепи змогли заборонити потрапляння на ринок України пропагандистської російської літератури

Верховна Рада проголосувала за заборону доступу друкованої продукції з Росії та окупованих країною-агресором територій українофобського змісту.

«За» законопроект №5114 «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» проголосувало 250 народних депутатів, «проти» – 0.

Документом пропонується створити механізм заборони потрапляння на ринок України пропагандистської російської літератури.

rgh

Під час обговорення документа щодо обмеження впливу РФ на гуманітарну сферу України парламентарі зауважували недосконалість закону. Низка нардепів закликала прийняти документ у першому читанні, після чого його ретельно допрацювати. Серед іншого лунали пропозиції заборонити друковану продукцію не тільки з країни-агресора, а й антиукраїнську літературу будь-якого походження.

Як відомо, сьогодні нардепи мають розглянути проект Державного бюджету України на 2017 рік. У попередні роки графіка не дотримувались, бюджет ухвалювали мало не новорічної ночі. Цього року уряд вирішив продемонструвати пунктуальність, вніс проект головного кошторису до парламенту вчасно й обіцяє широке його обговорення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: