Рада ухвалила закон, що зменшує вартість розмитнення «євроблях»

Рада ухвалила закон, що зменшує вартість розмитнення «євроблях»

За закон №8487 у другому читанні та в цілому проголосували 250 депутатів

Верховна Рада України проголосувала за закон №8487 у другому читанні та в цілому. Законом пропонується запровадження спрощеної системи розмитнення автомобілів на єврономерах (так званих «євроблях»).

За відповідне рішення проголосували 250 депутатів.

Закон повністю змінює модель акцизного податку, запроваджуються базові ставки акцизу. Для нових легкових автомобілів з бензиновим двигуном до 3000 куб. см базова ставка складе 50 євро, для більш кубатурних - 100 євро. Для дизельних авто до 3500 куб. см ставка складе 75 євро, а для автомобілей з більшим об'ємом двигуна - 150 євро.

Згідно з документом, встановлюється пільговий термін розмитнення автомобілів, ввезених в Україну. Як повідомила голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, протягом 90 днів з моменту вступу закону в силу, буде діяти знижка в 50% на розмитнення автомобіля.

Всі сплачені за цей період податки надійдуть в Пенсійний фонд.

Після завершення пільгового періоду, що становить 180 днів, після набуття чинності законом будуть діяти штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов тимчасового ввезення і транзиту транспортних засобів. Усі сплачені податки за розмитнення «євроблях», які були ввезені до ухвалення закону, мають надходити до Пенсійного фонду України.

Документ спрямований на заміну діючої застарілої системи оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, ліквідацію дисбалансу у встановлених ставках акцизного податку в залежності від об'єму циліндрів двигуна транспортних засобів та їх віку, стимулювання до придбання більш нових транспортних засобів та створення умов для розмитнення раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією.

Раніше повідомлялося, що 7 листопада власники автомобілів на європейських номерах частково перекрили вулиці у центрі Києва. Акція проходила біля будівель Верховної Ради та Кабінету міністрів. Автомобілісти вимагають від уряду лібералізації розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

8 листопада акція протесту власників автомобілів на єврономерах біля Верховної Ради продовжилася.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: