Радбез ООН погодив нові санкції проти Північної Кореї

Радбез ООН погодив нові санкції проти Північної Кореї
У липні Пхеньян протестував дві міжконтинентальні балістичні ракети

Рішення про заборону північнокорейського експорту було прийнято одноголосно

Рада Безпеки ООН погодила нові санкції проти Північної Кореї щодо її ракетної програми.

Рішення про заборону північнокорейського експорту та обмеження інвестицій в країну було прийнято одноголосно, повідомляє BBC.

У липні Пхеньян протестував дві міжконтинентальні балістичні ракети, стверджуючи про спроможність здійснити здійснити удар по території Сполучених Штатів.

Раніше повідомлялося, що Державний департамент США закликав усіх американців у Північній Кореї, залишити країну до 1 вересня.

У Держдепі підкреслили, що паспорти громадян США більше не будуть діяти при поїздках в КНДР або для транзиту через цю країну. Заборона буде діяти один рік, з можливим скороченням або збільшенням терміну.

Зазначається, що виняток буде зроблено лише для поїздок журналістів і співробітників гуманітарних організацій, а також для випадків «в інтересах національної безпеки» США.

Нагадаємо, 28 липня КНДР здійснила запуск балістичної ракети, яка могла впасти у виключній економічній зоні Японії. Міністерство оборони США теж зафіксувало ракетний запуск.

В ніч проти суботи Пхеньян оголосив про проведення другого успішного запуску міжконтинентальної балістичної ракети «Хвасон-14». Лідер країни Кім Чен Ин заявив, що балістичні ракети КНДР здатні досягти будь-якої точки на території США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: