Радник Авакова не виключає, що смерть Жиліна - фейк

Радник Авакова не виключає, що смерть Жиліна - фейк

Шкіряк не виключив, що насправді Жилін живий, а його смерть – лише інсценування, яке влаштували російські спецслужби

Вбивство в Підмосков'ї лідера «Оплоту»Євгена Жиліна наразі непідтверджене і може виявитися підставним.

Про це в заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі одного зе телеканалів, передає «Апостроф».

За його словами, зараз Україна все ще чекає підтвердження смерті Жиліна від російських правоохоронних органів.

«Особисто мені хочеться вірити в неї, вірити в те, що Жилін жив, як шакал і здох, як шакал. Ми всі прекрасно пам'ятаємо, що ця одіозна фігура собою являла», - сказав Шкіряк.

Радник глави МВС нагадав, що Жилін фігурує в декількох кримінальних провадженнях. Зокрема, йдеться про тероризм та створення незаконних збройних формувань. Крім того, його прізвище фігурувало у справі про замах на мера Харкова Геннадія Кернеса.

При цьому Шкіряк не виключив, що насправді Жилін живий, а його смерть – лише інсценування, яке влаштували російські спецслужби.

«Часто ФСБ може організовувати такі спецоперації під прикриттям, щоб імітувати смерть потрібного їм агента», – сказав Шкіряк.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що лідера «Оплоту» Жиліна застрелили в ресторані під Москвою.

Як повідомлялося, Жилін утік з України ще в лютому 2014 року. Згодом стало відомо, що СБУ оголосила у розшук лідера  «Оплоту».

Наприкінці березня 2015 прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми Жиліна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч . 5 ст. 191 КК України).

Крім того, СБУ в області проводило досудове розслідування за фактом фінансування тероризму Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: