Радник Путіна лякає США економічним шоком

Радник Путіна лякає США економічним шоком
Радник президента Росії Сергій Глазьєв
Фото Еспресо.TV

На США чекають погані часи – Глазьєв

Вибори американського президента за будь-якого результату вплинуть на світовий фінансовий ринок, а на США чекають погані часи. Про це заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв, передає Rambler News Service.

«Для обслуговування піраміди зростаючого державного боргу потрібна все більша і більша емісія. Ми спостерігаємо практично трикратне збільшення кількості доларів лише за вісім років. Такі темпи грошової емісії світова фінансова система може не витримати», – сказав він.

Ця піраміда держборгу може розвалитись, і політичні чинники (наприклад, конфлікти в Іраку або Лівії) тільки збільшують ризики її обвалу, вважає Глазьєв. «Я думаю, шоки обов'язково будуть», – упевнений радник президента.

«Трамп, можливо, буде скорочувати витрати за рахунок згортання воєнної агресії США. Це сприятиме політичній стабільності. Але на тих, хто вклався в американські фінансові піраміди, в будь-якому разі чекають серйозні політичні потрясіння», – вважає Глазьєв.

Як повідомлялось, у департаменті прогнозування Центробанку РФ порахували, на скільки вистачить ще Росії накопичених резервів. Відповідно до прогнозу Центробанку, Резервний фонд и більша частина Фонду національного добробуту виснажаться до кінця 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: