Раптові смерті шістьох російських дипломатів за чотири місяці виглядають підозріло – Independent

Раптові смерті шістьох російських дипломатів за чотири місяці виглядають підозріло – Independent
Віталій Чуркін

Мережеві конспірологи шукають закономірність

«Коли російський представник в ООН раптово помер у Нью-Йорку минулого тижня, він став шостим з початку листопада в низці раптово померлих російських дипломатів. Мережеві конспірологи намагаються знайти закономірність», – пише Independent.

Британське видання нагадує, що Віталія Чуркіна, якому було 64 роки, поспіхом госпіталізували з його кабінету в постійному представництві РФ в ООН 20 лютого: йому стало зле по дорозі на роботу. «Спочатку з'явилася інформація, що у Чуркіна стався серцевий напад, але після розтину медексперти сказали, що для встановлення причин смерті потрібне додаткове дослідження», – йдеться у статті і уточнюється: один з експертів дав зрозуміти, що потрібно провести токсикологічні експертизи».

Американський медіапроект Axios зазначає, що смерть Чуркіна «не лише не пояснена», а й «дивовижно схожа зі смертями» російського посла в Індії Олександра Кадакіна (67 років) 27 січня, консула Росії в Афінах Андрія Маланіна (55 років) 9 січня і російського дипломата в Нью-Йорку Сергія Кривова (63 роки) в день виборів президента США, 8 листопада. Посада Кривова точно не відома, але, за припущенням видання, він міг займатися захистом консульства від прослуховування з боку американських спецслужб. Ці три смерті теж були охарактеризовані як «серцевий напад» або результат «швидкоплинної хвороби».

«Ще двоє дипломатів, – нагадує видання, – померли більш очевидною насильницькою смертю в той самий період: російського посла у Туреччині Андрія Карлова було вбито в Анкарі на фотовиставці 19 грудня, і того ж дня ще одного дипломата, Петра Польщикова, було застрелено в його московській квартирі».

«На додаток до цього, – йдеться у статті, – 26 січня колишній високопоставлений співробітник КДБ Олег Єровінкін, якого підозрювали в тому, що він допоміг британському розвіднику скласти досьє на Дональда Трампа, був знайдений мертвим на задньому сидінні свого автомобіля». Єровінкін був також помічником глави «Роснефти» Ігоря Сєчина, коли той обіймав посаду віце-прем'єра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: