Разумков заявив, що в Раді буде обговорюватися особливий статус для Донбасу

Разумков заявив, що в Раді буде обговорюватися особливий статус для Донбасу
Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков

Разумков зазначив, що проблема Донбасу не вирішується законами

Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков визнав, що повернути мир на Донбас прийняттям будь-яких законів неможливо.

Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню «КоммерсантЪ».

«Це одна з ключових проблем в країні. Всі ми хотіли б, щоб настав мир, щоб Донбас і Крим повернулися в Україну. На жаль, це не вирішується законами», - сказав Разумков, відповідаючи на питання про мир на Донбасі.

При цьому він зазначив, що в новій Верховній Раді буде обговорюватися особливий статус для Донбасу, але повторив, що у проблемі війни це не питання законів.

«Це законодавча частина (особливий статус для Донбасу - ред.). Цей момент обговорення в стінах Верховної ради явно теж буде, але в цій проблемі, в війні це не питання законів. Це питання бажання. Бажання закінчити цю війну. В української сторони воно є. На жаль, не у всіх учасників цього процесу ми спостерігаємо це бажання», - сказав Разумков.

«Тут більше питання дипломатії, санкцій тиску, питання внутрішньої політики, пов'язані з боротьбою з корупцією, з інформаційною політикою, з економікою, інфраструктурою, соціальною політикою. Це цілий комплекс завдань, які потрібно буде виконати і які дозволять швидше повернути тимчасово окуповані території», - додав він.

Як повідомлялось, партія «Слуга народу» може обрати новим спікером Верховної Ради главу політичної сили Дмитра Разумкова. 

Крім того, на посаду першого заступника спікера парламенту Разумков пропонуватиме представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: