Референдум про незалежність курдів: Ірак готовий застосувати силу у разі сплеску насильства

Референдум про незалежність курдів: Ірак готовий застосувати силу у разі сплеску насильства
Військові Іраку

Влада Іраку готова застосувати військову силу, якщо референдум призведе до сплеску насильства

Влада Іраку готова застосувати військову силу, якщо майбутній референдум в Курдській регіональній адміністрації Іраку щодо незалежності призведе до сплеску насильства, заявив прем'єр-міністр Іраку Хайдар аль-Ібадов.

«Якщо населенню Іраку буде загрожувати насильство, ми застосуємо військову силу», - сказав аль-Ібадов.

В інтерв'ю агентству Associated Press прем'єр назвав майбутній референдум небезпечною ескалацією, яка порушує територіальну цілісність Іраку.

У разі порушення Конституції та територіальної цілісності Іраку, це буде оцінюватися як відкрита спроба порушення суверенітету країни і держав регіону, що призведе до ескалації напруженості, підкреслив аль-Ібадов.

Сьомого червня по підсумками консультацій з лідерами політичних партій глава Курдської адміністрації Масуд Барзані оголосив, що референдум про незалежність регіону призначений на 25 вересня.

Прем'єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді раніше заявив, що «референдум суперечить Конституції Іраку, і його підсумки визнані не будуть».

Парламент Іраку виступив проти проведення референдуму.

Нагадаємо, парламент Іракського Курдистану в п'ятницю, 15 вересня, проголосував за проведення референдуму про незалежність автономії від Іраку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: