Рекс Тіллерсон відвідав Афганістан у рамках свого турне регіоном

Рекс Тіллерсон відвідав Афганістан у рамках свого турне регіоном
Рекс Тіллерсон і Ашраф Гані

Переговори Держсекратаря США із керівництвом Афганістану тривали три години

Державний секретар США у понеділок обговорив із очільниками Афганістану нову стратегію адміністрації Дональда Трампа щодо припинення найдовшої в американській історії війни. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Переговори були проведені в рамках неоголошеного візиту Рекса Тіллерсона до цієї країни Південної Азії. Це перші відвідини Афганістану нинішнім очільником американського зовнішньополітичного відомства

Державний секретар США провів близько трьох годин на головній американській військовій базі Баграм в Афганістані. Саме там були проведені перемовини із президентом Ашрафом Гані і Абдуллою Абдуллою, який має статус прем’єр-міністра. ЗМІ, які супроводжують Рекса Тіллерсона не мали можливості висвітлювати зустріч через міркування безпеки. Після зустрічі Державний секретар США заявив про те, що у вівторок направиться в сусідній Пакистан, де знову буде вимагати місцеву владу активніше боротися із бойовиками-ісламістами на своїй території у рамках нової американської стратегії. Загалом за словами Рекса Тіллерсона американська політика щодо Ісламабаду буде будуватися на основі того чи Пакистан прийматиме відповідні кроки, які Вашингтон вважає необхідним для протидії тероризму і в рамках своєї політики щодо Афганістану.

Після відвідин Пакистану Державний секретар США направиться в Індію, де він серед всього іншого має намір звернутися із проханням до індійського уряду розширити економічну допомогу Афганістану. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: