Республіка Корея і КНДР поки ще не обговорювали питання загрози Сеулу

Республіка Корея і КНДР поки ще не обговорювали питання загрози Сеулу

Пхеньян розгорнув на кордоні системи калібром 170 мм і 240 мм

Прем’єр-міністр Республіки Корея Лі Нак Йон заявив про те, що Сеул шукає спосіб, яким чином поставити перед КНДР питання наявності біля кордонів значної кількості великокаліберної артилерії і реактивних систем залпового вогню, які створюють загрозу для південнокорейської столиці.

При цьому, за його словами, дане питання ще не розглядалося в рамках переговорів із Пхеньяном, пише ресурс UPI.

Дана заява Лі Нак Йона повністю заперечує повідомлення минулого тижня про те, що Республіка Корея і КНДР почали обговорення щодо відведення великокаліберної артилерії і реактивних систем залпового вогню від спільного кордону. Відомство прем’єр-міністра Республіки Корея потім в окремій заяві підтвердило те, що відповідне питання розглядається лише південнокорейською стороною.

Як відомо, на спільному кордоні КНДР розгорнула самохідні артилерійські установки калібром до 170 мм і дальністю 40 км та реактивні системи залпового вогню калібром 240 мм. Всього в Пхеньяні на кордонах із Республікою Корея 16-20 батальйонів подібних систем, які розміщені на 400 окремих позиціях.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея знищила головний випробувальний полігон Іхари, призначений для випробування двигунів балістичних ракет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: