Режисер Жирков: Мистецтво не може бути поза політикою

Режисер Жирков: Мистецтво не може бути поза політикою
Фото companion.ua

На думку режисера, діячі української культури мають розуміти, у якій країні живуть та що в ній зараз відбувається

Керівник театру «Золоті ворота» Стас Жирков переконаний, що мистецтво не може бути поза політикою. «Ми обов’язково маємо реагувати на ті події, які відбуваються навколо нас», - сказав він в інтерв’ю «Главкому» і додав, що у тому числі має на увазі і мовне питання.

«Єдине, звісно, що кожен режисер фільтрує для себе, на які теми він готовий зараз говорити, на які – ні. Наприклад, на тему Майдану я не готовий говорити. Я не готовий був на неї говорити під час Майдану, після, не готовий і зараз. Я його підтримую, я був там. Але не можу досі знайти для себе відповідей на багато питань. Це моє особисте. На тему, наприклад, Чорнобильської катастрофи ми поговорили (вистава «Сталкери», - «Главком»). На тему УПА й радянської армії ми поговорили (вистава «Слава героям», - «Главком»). Будемо далі шукати теми», - зазначив він.

За словами режисера, діячі української культури мають розуміти, у якій країні живуть та що в ній зараз відбувається. «І навіть ставлячи класику, ми маємо це розуміти», - підкреслив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: