РФ може поставити новий рекорд по видобуванню нафти

РФ може поставити новий рекорд по видобуванню нафти

Високі ціни на нафту стимулюють збільшення виробництва в США

Міністерство енергетики РФ опублікувало нові прогнози щодо видобування нафти. Так в 2018 році видобуток може вирости на 1% і скласти 551 млн тон, а в 2019 році – 555 млн тон. Про це повідомляє видання «Коммерсантъ».

Такому збільшенню видобутку може сприяти збільшення квот на видобування нафти в рамках угоди ОПЕК+. Через цю угоду РФ змушена була зменшити щоденний видобуток на 300 тисяч барелів від рівня жовтня 2016 року. Нова угода дасть можливість збільшити видобуток на 200 тисяч барелів або додатково 5 млн. тон нафти за півроку.

Окремі аналітики вважають подібні прогнози Міненерго на 2018 рік консервативними. Зі свого боку Мінекономіки РФ очікує, що в 2019 році ціни на нафту будуть триматися на рівні 63,4 долари за барель, а до 2025 року знизяться до 53,5 доларів. На сьогодні ціни коливаються в діапазоні 72-78 доларів за барель. Такий стан справ із цінами сприяє збільшенню видобутку в США. Очікується що цього року видобуток в середньому складе 10,8 млн. барелів на добу, а через рік 11,8 млн барелів. Це в тому числі може привести до невеликого перевиробництва нафти 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: